Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Η θρεπτική αξία της γύρης


  Η γύρη είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, αμινοξέα, βιταμίνες, ένζυμα και λίπη, και μάλιστα
είναι πλουσιότερη σε σύγκριση με άλλα τρόφιμα όπως το κοτόπουλο, το μοσχάρι, οι τομάτες κ.ά. Χρησιμοποιείται για την πρόληψη και θεραπεία σωματικών και ψυχικών παθήσεων. Μόλις 35 γραμμάρια γύρης είναι αρκετά για να καλύψουν τις ημερήσιες ανάγκες ενός ενήλικου ατόμου σε πρωτεΐνες.
Ενδεικτικά κάποια από τα πλεονεκτήματα της κατανάλωσης γύρης από τον οργανισμό μας:

  • Έχει ευεργετική δράση κατά της υπερτροφίας του προστάτη
  • Βοηθάει στην αντιμετώπιση των ανωμαλιών της κλιμακτηρίου.
  • Έχει γενική αντιτοξική δράση και προστατευτική δράση στο συκώτι.
  • Αντιμετωπίζει τη δυσκοιλιότητα, τη γαστρίτιδα και την κολίτιδα.
  • Χρησιμοποιείται για ανορεξία παιδιών, μειωμένη διάπλαση δοντιών ή σώματος, αναιμίες παιδιών.
  • Είναι κατάλληλη για την πρόληψη και θεραπεία της αρτηριοσκλήρυνσης
  • Έχει αντιφλεγμονώδη, καρδιοδυναμωτική και αντισκληρυντική δράση.
  • Ρυθμίζει τη δραστηριότητα του θυρεοειδούς αδένα.
  • Συμβάλει στην πρόληψη των κρυολογημάτων και της γρίπης.
  • Έχει τονωτική και γενικά διεγερτική δράση στον οργανισμό.
  • Ομαλοποιεί το νευρικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου