Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Η greenpeace συλλέγει υπογραφές για την σωτηρία της μέλισσας


  Όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότεροι φορείς και πολίτες συνειδητοποιούν την ανάγκη να προστατεύσουμε την μέλισσα και κατά προέκταση το περιβάλλον πριν εμφανιστεί το πρόβλημα.  Στο ίδιο μήκος κύματος  η Greenpeace ξεκίνησε την καμπάνια savethebees
που κάνει μια μικρή ενημέρωση σχετικά με το πρόβλημα(όποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες  μπορεί να βρει παλαιότερα άρθρα στο blog μας) και μαζεύει ηλεκτρονικές υπογραφές για να ασκήσει πίεση στην Ελληνική κυβέρνηση και συγκεκριμένα στον Υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης(δεν έχουν ενημερώσει το όνομα του νυν υπουργού άλλα η συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών καταμετράτε και στο σύνολο της Ε.Ε.). Καλό είναι να συμμετέχουμε μήπως λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης.

Το κείμενο είναι το εξής:

Κύριε Υπουργέ,

όπως γνωρίζετε, κάποια φυτοφάρμακα επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τους πληθυσμούς των μελισσών και άλλων επικονιαστών εις βάρος του περιβάλλοντος, της τροφής μας, των αγροτών και της οικονομίας.
Σας καλούμε, τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο:

  • Να απαγορεύσετε άμεσα όλα τα φυτοφάρμακα που είναι βλαβερά για εμάς, τις μέλισσες και άλλους επικονιαστές (συμπεριλαμβανομένων των πιο επικίνδυνων φυτοφαρμάκων για τις μέλισσες clothianidin, imidacloprid, thiamethoxam, fipronil, chlorpyrifos, cypermethrin και deltamethrin).
  • Να εφαρμόσετε ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις Μέλισσες, με σκοπό να 1) παρακολουθείτε την υγεία των μελισσών και άλλων επικονιαστών 2) αξιολογήσετε τους κινδύνους των φυτοφαρμακων και να μειώσετε τη χρήση τους, 3) προωθήσετε την αύξηση της βιοποικιλότητας στη γεωργία και εναλλακτικές μη-χημικές πρακτικές για τη γεωργία.
  • Να στρέψετε τους οικονομικούς πόρους μακριά από την καταστροφική βιομηχανική γεωργία και να προωθήσετε τη βιώσιμη γεωργία.

 Ιστοσελίδα συμμετοχής:http://savethebees.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου