Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Οι μελισσοκόμοι εγκαταλείπουν το επάγγελμα της Μελισσοκομίας στην Αμερική

Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 23 Ιανουαρίου στην Wall Street Journal παρουσιάζονται ορισμένα
από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην Αμερική μελισσοκόμοι και αγρότες με την επικονίαση των φυτών και την ποιότητα του μελιού. Καθώς επίσης και τις απώλειες μελισσιών τα τελευταία χρόνια με πιθανή αιτία τις δραματικές αλλαγές του καιρού και τους αυξανόμενους εχθρούς της κυψέλης.

  Το κόστος να κάνεις την δουλεία του μελισσοκόμου έχει εκτοξευθεί δραματικά συγκεκριμένα αναφέρετε ότι τα τελευταία 15 χρόνια έχει τετραπλασιαστεί και οι προβλέψεις ερευνητών είναι δυσοίωνες όπως αναφέρει ο Dennis Van Engelsdrop ερευνητής του πανεπιστήμιου του Maryland «Είμαστε ανήσυχοι ότι οι μέλισσες και οι μελισσοκόμοι θα εξαφανιστούν». Το μόνο ενθαρρυντικό στοιχείο που μπορούμε να βρούμε είναι ότι η μελισσοκομία αυξάνετε ως χόμπι στην Αμερική χωρίς να υπολογίζουν το κόστος την ώρα που δυστυχώς οι επαγγελματίες μελισσοκόμοι υποχωρούν.

 Τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της μελισσοκομίας στην Αμερική δεν πρέπει να μας αφήνουν ασυγκίνητους και δεν είναι και καθόλου μακρινά από την «πόρτα» μας. Γι’ αυτό την στιγμή που οι πολυεθνικές εταιρίες διατροφής ελέγχουν τους οργανισμούς έρευνας πρέπει να αντισταθούμε με τα πιθανά αίτια του προβλήματος που δεν είναι άλλα από την αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων, την εξάπλωση των μεταλλαγμένων καλλιεργειών και την απληστία των μελισσοκόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου