Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Μπάρες σοκολάτας με ταχίνι και μέλι

 Το έχω ξαναγράψει ότι η μελισσοκομία και τα προϊόντα της έχουν άπειρες δυνατότητες και χρήσεις.
Αρκεί να αγαπάμε αυτό που κάνουμε και να έχουμε φαντασία. Μπαίνοντας λοιπόν πρόσφατα σε ένα Φαρμακείο και αφoύ είχα αγοράσει αυτό που ήθελα, παρατήρησα σε μια γωνία που πούλαγαν σοκολάτες με βασικό συστατικό το μέλι(δεν θα αναφέρω την επωνυμία της εταιρίας). Αμέσως ο συνειρμός που έκανα ήταν πόσες άπειρες δυνατότητες στο εμπορικό σκέλος μας δίνει ο κλάδος της μελισσοκομίας αρκεί να βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει. Γι αυτό απόψε θα σας παρουσιάσουνε μια νηστίσιμη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου για μπάρες σοκολάτας με μέλι.

Τι χρειαζόμαστε
  •  250 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 250γρ. ταχίνι
  • 100 γρ. μέλι
Συνταγή:
 Μερίδες: 600 γρ. (περίπου 8 μερίδες), Προετοιμασία: 20΄, Αναμονή: 2 ώρες
 Λιώνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα σε μπεν μαρί (σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο επάνω από μία κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει) ή σε φούρνο μικροκυμάτων (στα 500-600 W για μερικά λεπτά). Στη συνέχεια προσθέτουμε το ταχίνι και το μέλι και ανακατεύουμε καλά έως ότου γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Αφού ακουμπήσουμε ένα τετράγωνο τσέρκι διαστάσεων 17 x 17 εκ. και ύψους 2 εκ. επάνω σε μια λαδόκολλα αδειάζουμε εκεί το μείγμα. Τέλος αφού το αφήσουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου για 2 ώρες τουλάχιστον το κόβουμε σε λεπτά, μακρόστενα κομμάτια και οι μπάρες μας είναι έτοιμες. Μπορείτε στην αρχική συνταγή να προσθέσετε και άλλα υλικά όπως: αμύγδαλα, φουντούκια, φιστίκια Αιγίνης, ξύσμα πορτοκαλιού/λεμονιού και ότι τραβάει η όρεξη σας και η φαντασία σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου