Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Βάμμα Πρόπολης

Η πρόπολη περιέχει αναρίθμητα συστατικά αλλά κυρίως αποτελείται από ρητίνες, κερί, αιθέρια έλαια και γύρη. Εμπεριέχοντας εκατοντάδες ενώσεις όπως βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα και φλαβονοειδή. Είναι γνωστό πως η Πρόπολη διαθέτει αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές, αντιβιοτικές και αντισηπτικές ιδιότητες. Για το λόγο αυτό στη παραδοσιακή ιατρική χρησιμοποιείται ως ενισχυτικό του ανοσοποιητικού συστήματος. Η πρόπολη συχνά αναφέρεται και ως "αντιβιοτικό της φύσης.


Μέθοδοι Χρήσης 

Προσοχή! Δεν πρέπει να καταναλώνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Προσοχή! Εάν καταναλώνουμε για πρώτη φορά πρόπολή για να σιγουρευτούμε ότι δεν είμαστε αλλεργικοί ( 1 άτομο στους 2.000 ) . Θα πρέπει να ξεκινήσουμε την δοσολογία λήψης από 1 σταγόνα την ημέρα και να φτάσουμε στις 10 σταγόνες σταδιακά αυξάνοντας κατά 1 σταγόνα την ημέρα. Σε περίπτωση που σε αυτό το διάστημα αισθανθούμε ενοχλήσεις στο στομάχι σταματάμε τη χρήση της πρόπολης.

Οι μέθοδοι χρήσης της πρόπολης ποικίλουν ενδεικτικά θα αναφέρουμε ορισμένους:

Μέθοδος 1

Για ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος η δοσολογία για τους ενήλικες είναι 8-15 σταγόνες σε νερό, τσάι, γάλα ή οποιοδήποτε ρόφημα και να γίνετε κατανάλωση 1 φορά την ημέρα (ιδανικά το πρωί) μισή ώρα πριν από γεύμα για 7-14 μέρες κάθε μήνα. Είναι σκόπιμο να χρησιμοποιείτε προληπτικά τους μήνες όπου οι ιώσεις είναι σε έξαρση. Για τα παιδιά η δοσολογία δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 5 σταγόνες.

Μέθοδος 2

Σε περίπτωση κρυολογήματος ανεξάρτητα με το χρονικό διάστημα που σταμάτησε η προληπτική κατανάλωση (εάν γίνετε) και έχοντας ελέγξει ότι δεν υπάρχει κάποια αλλεργία. Καταναλώνουμε 7-10 σταγόνες για 2-3 φορές την ημέρα για την περίοδο που νοσούμε. . Για τα παιδιά η δοσολογία δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 5 σταγόνες 1 φορά την ημέρα.

Μέθοδος 3

Για στοματικές γαργάρες αραιωμένο (αλλιώς υπάρχει κίνδυνος εγκαυμάτων) με 2 μέρη νερό. Απολυμαίνει το στόμα και βοηθά στην επούλωση πληγών (σε ουλίτιδα ή εξαγωγή δοντιού).

Μέθοδος 4

Για επούλωση τραυμάτων (τοπική χρήση) θα πρέπει να εφαρμόζεται άμεσα πάνω στο δέρμα, δύο έως τρεις φορές την ημέρα. Να σημειωθεί ότι δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με ρούχα, διότι βάφει ισχυρά. 


Διατίθεται βιολογικό Βάμμα Πρόπολης Ευρυτανίας του 2020 σε φιαλίδιο των 20 ml με δοσομετρητή στην τιμή των 8€. Δωρεάν παράδοση σε Αθήνα και Ευρυτανία. Για μεγαλύτερες ποσότητες η τιμή διαφοροποιείται. Πληροφορίες στο τηλ: 6976873104 & email: oreinimelissokomia@outlook.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου